УКР РУС ENG
Про нас | Новини | Проекти | Публікації | Карта сайту

 

Установка поглибленого вилучення вуглеводнів
на Тимофіївському газоконденсатному родовищі

 

Дочірня компанія "Укргазвидобування" (НАК "Нафтогаз України") ввела в експлуатацію установку для поглибленого вилучення вуглеводнів на Тимофіївському нафтогазоконденсатному родовищі, яке входить до складу Гадяцького газового промислу ГПУ "Полтавагазвидобування", повідомили в компанії.

ДК "Укргазвидобування" почала будівництво установки в березні 2004 р. Введення установки в експлуатацію планувалось на IV кв. 2004 р. Вартість будівництва — 52 млн грн., а термін окупності не перевищуватиме 3 років. Фінансування споруджувальних робіт на Тимофіївському родовищі здійснюється за власні кошти ДК "Укргазвидобування". Спорудження установки поглибленого вилучення рідких вуглеводнів розпочате з метою отримання компонентів пропан-бутанової фракції. ДК "Укргазвидобування" вже експлуатує аналогічну установку на Солоховському промислі.

На даний момент з Тимофіївського родовища щодоби видобувається 612 тонн газового конденсату. Газовий конденсат транспортується до Селещинського цеху стабілізації конденсату.

Як відмічають в компанії, введення в дію високопродуктивних технологій по переробці газу і газового конденсату є одним з приорітетів "Укргазвидобування". Проектна потужність установки дозволить щорічно виробляти 64,6 тис. тонн скрапленого газу та 46,6 тис. тонн стабільного газового бензину безпосередьно на Тимофіївському родовищі, що зекономить кошти компанії, які сьогодні витрачаються на транспортування газового конденсату до Селещинського цеху стабілізації конденсату.

ДОВІДКА. Тимофіївське нафтогазоконденсатне родовище характеризується високим вмістом в природньому газі конденсату, який є цінною сировиною для отримання скрапленого газу і стабільного газового бензину. Родовище, що введено в експлуатацію в 1978 році, знаходиться в західній частині Дніпровсько-Донецької впадини на території Полтавської області. За період експлуатації з родовища виділено 2,9 млн. тонн газового конденсату та 154 тис. тонн нафти. Видобуток газового конденсату сьогодні складає 612 тонн за добу. Всі об'єми видобутого конденсату в режимі сайклінг-процесу повертаються для підтримання пластового тиску родовища.

Джерело: Укрінформ


ТОО "ВОТУМ" виконало розробку автоматизованої системи керування установкою, поставку та монтаж технічних засобів автоматизації, пусконалагоджувальні роботи і впровадження системи в експлуатацію.

До Вашої уваги:

короткий огляд АСК установки поглибленого вилучення вуглеводнів,

приклади трендів основних технологічних параметрів,

а також приклади відеокадрів мнемосхем технологічного процесу.

 

Про нас | Новини | Проекти | Публікації | Карта сайту
© ТзОВ "ВОТУМ"

 

Головний офіc:
тел/факс: +38 (0342) 527400
E-mail: office@votum.ua
Проектний відділ: тел/факс: +38 (0342) 711490
тел: +38 (0342) 711489, 711491
E-mail: tandem@il.if.ua
Виробничий відділ: тел/факс: +38 (0342) 523020
тел: +38 (0342) 523124
E-mail: tandem@il.if.ua